Savršen kroj

Savršen kroj

O DELU

„Savršen kroj“, najavljuje stvaranje pozorišne trilogije „Subjektivno s radošću“.Ideja se rodila kao odgovor na pitanje kako nastaviti dalje u ovim, gotovo nemogućim uslovim za rad u pozorištu.

Poučeni zajedničkim, pedesetogodišnjim pozorišnim iskustvom, Pele i Boda, odlučili su da ostatak svog profesionalnog života provedu u radu i to isključivo u projektima koji se tiču njih i predstavljaju im zadovoljstvo.Tako je nastala ideja za novi pogled na svet i posao kojim se bave. Umesto „Stand-Up-a“, rešili su da pokrenu pravac „Sit down“.“Savršen kroj“ će svakome lepo stajati, nikoga neće uvrediti, a ako nekoga uspe ponovo da približi onima iz najužeg okruženja, njihovo zadovoljstvo će biti ogromno.

Pele i Boda jedva čekaju susret sa vama, a na njega će doći, subjektivno s radošću.

O PISCU

Vladimir Đurđević (Beograd, 10. jul 1977) je srpski dramski pisac i scenarista. Završio je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Debitovao je dramom NE IGRAJ NA ENGLEZE (Beogradsko dramsko pozorište, sezona 2007/08), a diplomirao dramom DNEVNA ZAPOVEST (Beogradsko dramsko pozorište, sezona 2011/12). Autor je dramatizacije Zbogom žohari (Balada o Pišonji i Žugi) (NP Toša Jovanović – Zrenjanin, sezona 2010/11) inspirisane tekstovima pesama kultnog sarajevskog benda Zabranjeno pušenje. Koscenarista je igrane serije Ono kao ljubav (RTS) i scenarista sitkoma Kuku Vasa (RTV Pink). Autor je monodrame Život je LOTO i nekoliko nagrađenih radio drama.

Drama Ne igraj na Engleze je postavljena u gotovo svim državama nastalim raspadom SFRJ.
Dobitnik je nagrade Slobodan Selenić za dramu Dnevna Zapovest.
Tekstovi su mu objavljivani u stručnim časopisima Scena, Teatron i TFT. Živi i radi u Zemunu.